Microsoft Windows 11'in Başlat Menüsüne Reklam Yerleştirmeyi Düşünüyor

Microsoft Windows 11'in Başlat Menüsüne Reklam Yerleştirmeyi Düşünüyor
Microsoft'un Windows 11 için düşündüğü yeni bir özellik olan Başlat menüsü reklamları, şu anda sadece ABD'deki Beta Kanalı Windows Insider kullanıcıları için test ediliyor. Ancak kullanıcılar, reklamları tamamen devre dışı bırakma seçeneğine sahipler.

Microsoft, Windows 11 Başlat menünüze reklam yerleştirme fikrini araştırıyor. Daha spesifik olmak gerekirse, Microsoft Store'da bulabileceğiniz uygulamalar için menünün önerilenler bölümüne reklam yerleştirmeyi amaçlıyor. Daha önce Windows 10'u kapsamlı bir şekilde kullandıysanız, eski işletim sistemi de Başlat menüsünde reklamlar sunuyor ve bunlar aynı zamanda indirebileceğiniz uygulamalar için de kullanılıyor. Şu anda Microsoft, bu sürümdeki reklamları yalnızca ABD'deyseniz ve Beta Kanalında bir Windows Insider iseniz gösterecektir. Beta test kullanıcısı değilseniz veya bir kuruluş tarafından yönetilen bir cihaz kullanıyorsanız bunları göremezsiniz.

microsoft-windows-11in-baslat-menusune-reklam-yerlestirmeyi-dusunuyor-1.jpg

Microsoft reklamları masaüstü platformlara dahil ediyor

Ayrıca reklamları tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar altında Kişiselleştirme'ye gidin ve ardından Başlangıç bölümünde "İpuçları, uygulama tanıtımları ve daha fazlası için önerileri göster" seçeneğini devre dışı bırakın. Diğer Microsoft denemeleri gibi, hiçbir zaman daha geniş bir kullanıma ulaşmayabilir, ancak şirketin reklamları masaüstü platformlarına dahil etme geçmişi olduğundan yukarıda belirtilen adımları uygulayabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Microsoft, profil fotoğrafınıza tıkladığınızda açılan menüde OneDrive gibi hizmetleri için deneysel tanıtım noktaları da kullanmıştı.