Cyberpunk 2077, yayınlandığı günden bu yana yoğun olarak gündemde. Aksiyon RPG oyunu, CD Projekt RED için teknik açıdan olmasa da mali olarak şimdiden inanılmaz bir başarı oldu. Stüdyo, oyunu geliştirmeye The Witcher 3: Wild Hunt'ın 2015'te piyasaya sürülmesiyle başladı. CDPR sadece ilk gün satışlarıyla 5 yıllık geliştirme maliyetini karşıladı.
Cyberpunk 2077, uzun geliştirme döngüsü ve üç gecikmenin ardından kısa süre önce oyuncularla buluştu. Oyun her şeye rağmen büyük ilgi gördü ve daha piyasaya sürülmeden 8 milyondan fazla ön sipariş aldı. Ancak oyunculardan gelen geri bildirimlere göre zorlu bir lansman dönemi geçiriyor. Özellikle PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcıları kare hızı düşüşleri, çözünürlük sorunları ve çökme hatalarıyla boğuşuyor. ve stüdyo mali olarak rahatladı.
Performans sorunları bir yana, Cyberpunk 2077 pazarda fırtına gibi esiyor. Ön siparişler sayesinde aksiyon RPG oyunu, geliştirme maliyetini ilk günden telafi etti. Niko Partners Analisti Daniel Ahmad tarafından yayınlanan bir CD Projekt RED raporu; projenin pazarlama ve promosyon maliyetlerinin şimdiden telafi edildiğini belirtiyor. CDPR, Eylül ayında paylaştığı kurumsal raporunda Cyberpunk 2077 ve diğer projeler için 120 milyon dolardan fazla harcadığını belirtmişti.
Polonyalı stüdyo finansal bir dönüm noktası yaşayabilir. Yılın başlarında gelen raporlar stüdyonun değerinin Ubisoft'tan bile daha yüksek olduğunu ortaya koyuyordu. Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion ve Immortals Fenyx Rising'in gibi oyunlarla önemli hamleler yapsa da Cyberpunk 2077'nin hepsinden daha büyük yankı uyandırdığı söylenebilir.
Stüdyonun Cyberpunk 2077'den elde ettiği kazanç sadece ana oyunla sınırlı kalmayacak. Geliştirici ücretsiz DLC programını 2021'in başlarında başlatmayı planlıyor. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Cyberpunk 2077 şu anda PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Google Stadia ve PC platformlarında oynanabiliyor.