Call of Duty: Warzone'da 60.000 hileci daha banlandı
Call of Duty topluluğu ve özellikle de Warzone oynayan milyonlarca insan için en büyük sorunlardan biri hileciler olabilir. Son dönemde oyunculardan hilecilere önlem alınması için gelen çağrılar arttı. Öyle ki konsol oyuncuları, hile kullanan PC oyuncularıyla eşleşmekten kaçınmak için çapraz oyunu devre dışı bırakmaya başladı.
Activision, gerekli hamleyi yaptı ve hile yazılımı kullanan 60.000 Warzone oyuncusunu daha banladığını duyurdu. Yayıncı, sorunu çözmeye yardımcı olacak hile önleyici ek araçlar üzerinde de çalışıyor. Daha da önemlisi Activision sorunun kaynağına odaklanarak hile yazılımı üreticilerini hedef alıyor. Şirket, hile yazılımcılarına yasal işlem başlattığını açıkça ortaya koymasa da geçen yılki raporlar, yayıncının hile yazılımı üretenlere karşı yasal baskı uyguladığını öne sürüyor.
Activision, Call of Duty oyunlarında aldığı hile karşıtı önlemleri açıkladı
Activision, Call of Duty ve Warzone topluluğuna hile sorununu nasıl ele aldığı konusunda daha şeffaf olma sözü verdi. Yayıncı en azından topluluğa aylık bildirimler sunmak ve mümkün olduğunca Call of Duty: Warzone'daki hile önlemleri hakkında konuşmak istiyor. Şirket, oyunlarını herkes için adil ve eğlenceli hale getirmek amacıyla gerçekleştirmeyi planladığı eylemleri özetledi:
- Hile önleme yazılımındaki geliştirmeler,
- Ek hile algılama teknolojisi,
- Takip ve uygulamaya yönelik yeni kaynaklar ekleme
- İlerlemeler konusunda düzenli iletişim güncellemeleri; iki yönlü diyalog
- Hile sağlayıcılarına sıfır tolerans
- Tutarlı ve zamanında yasaklar
Activision ayrıca geçtiğimiz yıldan bu yana Warzone için atılan güvenlik adımlarını şöyle sıraladı:
- Haftalık arka uç güvenlik güncellemeleri
- Geliştirilmiş oyun içi raporlama mekanizmaları
- 180.000'den fazla şüpheli hesabı geçersiz kılan iki faktörlü kimlik doğrulama eklendi
- Çok sayıda yetkisiz üçüncü taraf yazılım sağlayıcısı ortadan kaldırıldı
- Yazılım geliştirme, mühendislik, veri bilimi, hukuk ve izleme alanlarında özel ekipler ve kaynaklar artırıldı
Yayıncı, güvenlik ve yaptırım ekiplerinin 2021 yılı boyunca hem önleyici hem de yasal işlem gerektiren ek önlemler alacağını belirtti. Call of Duty'nin son 10 yılın en büyük oyun serisi olmasıyla birlikte hilecilerde artış görülmeye başladı. Hileciler genellikle aimbot'lar, wallhack'lerin yanı sıra istatistik, doku ve lider tablosu hack'leri ve oyun verilerini veya belleğini değiştiren üçüncü taraf yazılımlar kullanıyor. Activision Warzone'da şimdiye kadar toplamda 300.000 hilecinin süresiz olarak banlandığını belirtti.
Activision hile karşıtı çabalarının Modern Warfare, Warzone ve Black Ops Cold War da dahil olmak üzere tüm seriyi kapsadığını açıklıyor. Yayıncı, özellikle Warzone odaklı hile karşıtı güncellemeler için dizginleri Raven Software'e devretti. Black Ops Cold War ise Treyarch'ın sorumluluğunda. Activision'ın aldığı önlemleri ve hedeflerini açıklayan blog yazısına buradan erişebilirsiniz.